Zelf een ooglidcorrectie?

Wat is een ooglidcorrectie?

In onze praktijk voeren we wekelijks meerdere ooglidcorrecties uit, maar wat is een ooglidcorrectie nu eigenlijk?

Instant Beauty

BLOG – Antwoord op alle vragen over ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een cosmetische ingreep waarbij de verslapte – en overtollige huid rond je ooglid strakker wordt getrokken. Dit kan door middel van een chirurgische ingreep waarbij de huid wordt verwijderd. Een ooglidcorrectie zonder operatie is ook heel goed mogelijk. In dat geval wordt er niet gesneden in de huid, maar wordt met plasma-techniek de huid strakker gemaakt.

Noodzaak

De noodzaak voor een ooglidcorrectie is voor iedereen verschillend. In veel gevallen zijn er klachten van vermoeidheid of regelmatig hoofdpijn door de druk van de oogleden. Sommige mensen hebben moeite met goed zien doordat de oogleden een deel van het zicht wegnemen. De ooglidcorrectie is nodig om deze klachten op te lossen. In veel gevallen zijn mensen na de behandeling van hun klachten bevrijd. 

Het bijkomend voordeel van een ooglidcorrectie is dat je direct een frissere en meer ontspannen oogopslag hebt. Wanneer oogleden zijn verslapt gaan ze hangen. Los van de klachten die dit met zich mee kan brengen, zie je er vaker vermoeid uit. Om deze vermoeide blik tegen te gaan is een ooglidcorrectie een goede oplossing. Door het verstrakken van de huid worden je oogleden gelift. Het liftende effect geeft je weer een frisse en jeugdiger oogopslag. 

Soms is een aanvullende behandeling noodzakelijk. Bij de chirurgische ingreep is het niet altijd mogelijk om meerdere keren een ooglidcorrectie uit te voeren. In het geval van de non-invasieve ingreep of ook wel de ooglidcorrectie zonder snijden genoemd, kan deze behandeling eenvoudig worden herhaald. Dit is niet schadelijk voor de huid of de ogen, maar kan pas na volledig herstel van eerdere ooglidcorrectie worden uitgevoerd.

 

Kosten

De kosten van een ooglidcorrectie lopen uiteen van € 600,- tot € 1.800,- voor een behandeling door een plastisch chirurg. Een ooglidcorrectie zonder snijden kan al vanaf € 150,- voor beide ogen.

Voor een behandeling met een blijvend resultaat dat zeker 2 tot 3 jaar effect heeft. Het loont dus de moeite om jezelf goed te laten informeren welke behandeling het meest geschikt is. Of bij welke behandeling je het beste gevoel hebt. Veel mensen willen liever niet dat er huid rond de oogleden wordt weggesneden in een operatie. Andere kiezen liever voor de optie om de ingreep later zonder problemen nogmaals te kunnen herhalen voor meer effect. 

Grote verschillen in kosten van een ooglidcorrectie tussen de verschillende behandelmethoden. Het is niet gezegd dat je altijd moet kiezen voor een chirurgische ingreep. De Plasma Lifting techniek is specifiek ontwikkeld voor een facelift zonder operatie. Met behulp van een elektrische ontlading, een zogenaamde plasmawolk, wordt de huid rond je oogleden behandelend. De plasmastraal dringt door in je huidvezels waardoor je huid direct strakker wordt. De behandeling geeft een meteen een zichtbaar resultaat, maar na het eerste herstel blijft je huid verstrakken. Tot zo’n 8 weken na de behandeling zal de huid rond je oogleden strakker worden.

 

Vergoeding

Je kunt een vergoeding krijgen voor een ooglidcorrectie uit de basisverzekering. De vergoeding voor een ooglidcorrectie ontvang je wanneer er sprake is van ernstige gezichtsbeperking of verlamming van het bovenooglid. Om voor vergoeding van een ooglidcorrectie in aanmerking te komen, moet je eerst naar je huisarts voor een verwijzing. Dan kun je vervolgens naar het ziekenhuis om daar verder onderzocht te worden. Via de behandelend specialist hoor je vervolgens of de behandeling voor je ooglidcorrectie onder de strenge voorwaarden voor vergoeding valt. 

Voor veel mensen wordt een ooglidcorrectie niet vergoed. Om in aanmerking te komen moeten je klachten zeer heftig zijn. Het beste is om deze klachten te voorkomen. Je kunt dit doen om al in een vroeg stadium een ooglidcorrectie te laten uitvoeren. Dan is een behandeling zonder operatie de beste oplossing. Een ooglidcorrectie zonder snijden is goedkoper dan een chirurgische ooglidcorrectie, terwijl het effect tot wel 3 jaar kan blijven. Daarna is de behandeling eenvoudig te herhalen zonder verder risico. Logisch ook, want bij de Plasma Lifting techniek wordt er geen overtollige huid weggesneden.

 

Operatie

Soms is een operatie de enige nog resterende mogelijkheid voor een ooglidcorrectie. De afgelopen jaren is de techniek van een ooglidcorrectie zonder operatie verder verbeterd. Hierdoor kun je een veel gevallen een ooglidcorrectie zonder operatie laten uitvoeren. Bij ESTIQ zijn we hierin gespecialiseerd. We geven uitgebreid advies over de behandeling. We kijken samen naar de mogelijkheden. De behandeling voor een ooglidcorrectie zonder snijden is relatief eenvoudig en zonder pijn. 

Het belangrijkste onderdeel van de ooglidcorrectie zonder is de intake. Hierin gaan we samen de meest passende behandeling voor je ooglidcorrectie opstellen. We kijken of er geen medische bezwaren zijn voor een behandeling en overwegen samen de verdere opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om alleen je bovenoogleden te laten behandelen. Voor anderen is juist de correctie van de onderoogleden van groot belang. We kunnen dan de wallen onder je ogen liften. De donkere kringen onder je ogen verdwijnen na de behandeling. 

Een ooglidcorrectie van zowel de boven- en onderoogleden geeft een mooi resultaat. Tijdens de intake beoordelen we je huid. Soms is het beter om de ooglidcorrectie in twee keer te behandelen. We doen dan bijvoorbeeld eerst je bovenoogleden en na 6 tot 8 weken kunnen we de wallen in je onderste ooglid behandelen.

 

Herstel

Het herstel van een traditionele ooglidcorrectie duurt langer dan een ooglidcorrectie zonder operatie. Wanneer je overtollige huid wordt weggehaald tijdens een operatieve ooglidcorrectie kan de huid rond je ogen de eerste paar dagen blauw zien, gevoelig of gezwollen zijn. In sommige gevallen is het dan nodig om de oogleden te koelen. Een week na de behandeling moet je vervolgens terug naar de arts om de hechtingen te laten verwijderen. Het kan dan nog een paar dagen duren voordat je minder gaat zien van de plek waar de huid is weggehaald. 

Wanneer je kiest voor een ooglidcorrectie zonder operatie gaat het herstel veel sneller. De huid zal niet blauw worden, maar slechts een beetje opzwellen. Deze zwelling is direct na de behandeling en de volgende dag zichtbaar. Verder zie je kleine korstjes waar de plasmastraal in reactie is gekomen met je huid. Deze korstjes vallen er na 4 tot 5 dagen vanzelf vanaf waarna je huid de rest doet. Je hoeft niet terug voor een nabehandeling. De huid hersteld vanzelf. 

In eerste instantie verstrakt je huid direct bij de Plasma Lifting behandeling. Echter is het effect van verstrakking dan nog niet over. Je huid gaat nieuwe en automatisch strakkere huidcellen produceren. Dit proces van huidvernieuwing blijft doorwerken tot wel 8 weken na de behandeling. Dit doet geen pijn, maar je voelt wel degelijk je huid strakker worden. 

We vragen onze klanten regelmatig naar hun ervaring met de ooglidcorrectie. Ze komen 8 tot 10 weken na de behandeling langs voor een check up.  Op dat moment zijn de effecten van de behandeling het best zichtbaar. 

 

Voor en na

Uiteraard is iedereen die een ooglidcorrectie overweegt nieuwsgierig naar het behaalde resultaat. Daarom maken we altijd foto’s. Op deze manier zie je het effect van de ooglidcorrectie voor en na de behandeling. In één oogopslag zul je zien dat je een minder vermoeide blik hebt gekregen. Een ander effect is dat je een jonger uiterlijk krijgt door de ooglidcorrectie. Klik hier om de verbluffende resultaten te zien van geslaagde ooglidcorrecties voor en na zonder operatie. In alle gevallen is gebruik gemaakt van onze Plasma Lifting techniek.

1
Advies nodig?
Welkom bij ESTIQ. Waarmee kunnen we je helpen?
Powered by