Professioneel tanden bleken!

Thuis tanden bleken! Goed idee?

Zoals veel mensen die niet bekend zijn met professioneel tanden bleken lijkt het allemaal heel simpel. Thuis zelf je tanden bleken. Dat is toch niet zo moeilijk?

Instant Beauty

BLOG – Alles over thuis tanden bleken

Thuis tanden bleken kan een goede manier zijn om je gebit langer wit te houden. Er zijn veel verschillende manieren om zelf je tanden witter te krijgen of te houden. Sommige werken goed en andere zijn slechts een fabel. Het belangrijkste is dat je denkt aan de gezondheid van je gebit. Een professionele bleeksessie geeft het beste resultaat. Veilig en snel!

Voordelen van thuis tanden bleken

Veel mensen vinden het comfortabel om thuis hun tanden te bleken. Ze kunnen met behulp van een bleekset of bleekstrips hun tanden lichter kleuren. Daarnaast kunnen ze dit doen in hun eigen huis en wanneer ze maar willen. Alhoewel thuis bleken zeker een optie is, denken we bij ESTIQ dat dit slechts aanvulling is. Voor de beste kwaliteit met gegarandeerd witte tanden is een professionele behandeling nodig. Vervolgens kun je door thuis je tanden te bleken de witte kleur langer goed houden. Hiervoor hebben we verschillende bleeksets voor thuis beschikbaar. Deze zijn getest en volkomen veilig voor je tanden.

 

Tanden bleken met baking soda

Baking soda of in het Nederlands, zuiveringszout wordt normaal gesproken in de keuken gebruikt in recepten. Een natuurlijke eigenschap van natriumbicarbonaat is dat het zuren neutraliseert en een licht reinigend effect heeft. Door de structuur van baking soda is er een schurend effect dat de grauwe aanslag wegpoetst. Het is niet verstandig om vaker dan 1x per 2 weken je tanden te poetsen met baking soda. De glazuurlaag van je tanden kan dan worden aangetast.

Er zijn nog meer huismiddeltjes die je kunt gebruiken om je tanden thuis te bleken. Denk aan het spoelen met kokosolie of een mengsel van zout en citroensap. Niet direct een zichtbaar witter resultaat, maar wel een voelbaar schoner gebit. Ook hierbij geldt dat je dit zeker niet te veel kunt doen en dat het geen gecontroleerde manier van tanden bleken is.

 

Whitening

Een betere manier om je witte tanden langer wit te houden is om gebruik te maken van een whitening pasta of een whitening poeder. Hierin zitten microdeeltjes die zachtjes de vervuiling van je tanden schuren. De oorspronkelijke witte kleur van je tanden wordt dan weer zichtbaar. Deze oplossing is niet geschikt om dagelijks te gebruiken. Zie het als een onderhoudsmiddel. Veilig van verkleurde naar witte tanden gaan? Kies dan voor een professionele tanden bleek behandeling van ESTIQ. Afhankelijk van de kleur van je gebit kiezen we samen de beste behandeling. Om daarna je witte tanden mooi te houden kunnen we je adviseren over een whitening pasta of poeder. We demonstreren je graag één van deze onderhoudsmiddelen voor je witte gebit.

 

Bleekkits

De laatste tijd zijn er bleekkits om thuis je tanden te kunnen bleken. Bij ESTIQ kun je kiezen uit verschillende van deze bleekkits voor thuis tanden bleken. We hebben ze nauwkeurig getest, zodat ze veilig zijn voor je tanden. Houdt er wel rekening mee dat het bleken met deze kits veel langer duurt dan wanneer je voor één van onze professionele behandelingen kiest. Logisch ook, want de bleekgel is minder krachtig en het lampje minder intens. Zie het meer als een manier om langer van je behandeling te genieten. Anderen kopen een set om thuis hun tanden te bleken als kennismaking met het bleken. Wanneer ze meer resultaat willen is de stap naar een professionele bleekstudio als die van ESTIQ niet zo groot.

 

Veilig tanden bleken

Alle middelen om je tanden thuis te bleken zijn slechts een hulpmiddel. Je gebit wordt er niet altijd direct veel witter door, maar je tanden voelen zeker gladder wanneer je regelmatig thuis je tanden bleekt. Het is geen vervanging van een professionele behandeling zoals we die bij ESTIQ geven. Onze behandeling voor het bleken van je tanden gaat verder dan gewoon bleken. We analyseren je gebit vooraf en kleuren je tanden en kiezen gelijkmatig wit. Hierdoor verdwijnt de onregelmatige verkleuring van je gebit en kun je tot wel 14 tinten wittere tanden krijgen. Belangrijker nog is dat al onze behandelingen volkomen veilig zijn voor je gebit.

We hebben de behandelingen voor tanden bleken op een rij gezet, zodat je de beste keus kunt maken. Klik hier voor een uitgebreid overzicht. Wanneer je meer vragen hebt over veilig en professioneel bleken van je tanden, staan we je graag te woord. Dan kan per WhatsApp, telefoon of gewoon bij één van onze vestigingen.

 

1
Advies nodig?
Welkom bij ESTIQ. Waarmee kunnen we je helpen?
Powered by