Meer gezichtsvolume? Dit kun je er zelf aan doen!

Instant Beauty

BLOG – Meer volume in je gezicht

Een jong gezicht heeft van nature meer volume en stevigheid in de huid. Naarmate we ouder worden ontkomen we er niet aan, het gezichtsvolume neem af. Toch zijn er grote verschillen tussen de één of de ander. Sommige mensen lijken niet oud te worden. Is het aanleg of hun leefwijze? Wat is hun geheim? We vertellen je alles wat je moet weten over het behouden van natuurlijk volume in je gezicht. Verder geven we je advies zodat je er zelf iets aan kunt doen.

Wat is verlies van gezichtsvolume?

Eerst iets over je huid zelf. Wanneer je jong bent is je huid nog vol en stevig. Dit wordt grotendeels bepaald door de omvang en de plaats van de vetkussentjes in je huid. Wanneer je ouder wordt veranderen deze vetkussentjes ook van omvang en zakken ze een beetje in je gezicht. Het volume neemt af op plaatsen waar het niet wilt en zakt iets naar beneden. Verder wordt je huid dunner en daardoor dus slapper. Het resultaat zijn de rimpels en lijntjes in je gezicht.

 

Wat is de oorzaak van minder volume in je gezicht?

De belangrijkste oorzaak van volumeverlies in het gezicht is veroudering. Na verloop van tijd produceert ons lichaam minder collageen, elastine en worden de vetkussentjes in het gezicht kleiner. Dit leidt tot een dunnere en minder plooibare huid en doorzakken van het gezicht. Daarnaast kunnen veranderingen in het hormonale stelsel, in het bijzonder oestrogeen, dit proces helpen versnellen. Leefstijlfactoren zoals roken en veel direct zonlicht dragen ook bij aan huidveroudering en verlies van gezichtsvolume.

 

Beïnvloed de afname van gezichtsvolume je uiterlijk?

Verlies van huidvolume leidt tot een dunnere en minder elastische huid. Dit geeft rimpels en een ongelijke textuur. Tegelijkertijd treedt een vermindering van het volume van de vetkussentjes op en dalen ze mee met de zwaartekracht. Dit leidt tot een platter profiel van je gezicht en het doorzakken van de huid in het midden en ondervlak. Daarom kan dit leiden tot een somber uiterlijk. Het is te wijten aan het verlies van gezichtsvetvolume dat aanleiding geeft tot traanafwijkingen, uitholling van de slapen, hangende oogleden, neusplooien, wangen- en marionetlijnen.

 

Wat kun je zelf doen om je gezicht jong te houden?

Ons belangrijkste advies is om je huid ‘bezig te houden’. Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen, want als je huid eenmaal is uitgegroeid wordt deze lui. De noodzaak om collageen en elastine aan te maken is voor je huid niet meer vanzelfsprekend. Je zult deze behoefte zelf moeten opwekken. Behalve zichzelf repareren zijn onze bindweefselvormende cellen (fibroblasten) niet meer zo actief.

 

Prikkel je huid

De cellen in je huid reageren actief op verschillende soorten van prikkels die je kunt geven. Denk hierbij aan lokale prikkels zoals een bindweefselmassage. Andere prikkels voor je huid kunnen komen uit bouwstoffen van je voeding. Zo is bewezen dat zonder vitamine C de fibroblast in je huid niet kan functioneren. Wanneer je rookt, breek je heel veel vitamine C af. Dit is vervolgens een belangrijke oorzaak voor het sterk verouderen wanneer je rookt. Onderzoek geeft aan dat dit minimaal 25mg. per pakje aan vitamine C afbreekt!

 

Help je huid

Je huid is de sluitpost van je lichaam. Dat betekent dat alle vitaminen en voedingsstoffen als laatste bij je huid komen. Als er nog iets van over is tenminste. Daarom is het goed om je huid een beetje te helpen met supplementen. Gebruik huidverzorgingsproducten die voldoende vitamine C bevatten. Het liefst in combinatie met vitamine E zodat je kunt profiteren van de versterkende werking van beide vitaminen.

 

Bindweefselmassage

Een ander manier om je huid te helpen is om regelmatig een bindweefselmassage te ondergaan. Misschien vraag je jezelf af ‘Wat is een bindweefselmassage?’ Een bindweefselmassage is een massage van de dieper in de huid gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) met als doel je huidstructuur te verbeteren. Door actief met je huid aan de slag te gaan activeer je de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt je huid steviger en voller met als bijkomend effect dat het lijntjes en rimpelvorming tegengaat.

 

Hoe kun je volume aan je gezicht natuurlijk toevoegen en herstellen?

Naar onze mening zijn fillers met hyaluronzuur zeer effectief voor het herstellen van het gezichtsvolume. Dit komt omdat ze verloren volume kunnen vervangen. Het hyaluronzuur verstevigd de huid en tilt deze als het ware op. Verder kunnen rimpels verzachten en geeft het natuurlijk ogende resultaten. Hoeveel, welk type filler en waar ze moeten worden aangebracht, hangt af van de mate van volumeverlies van het gezicht en je vorm van je gezicht. De belangrijkste manieren waarop fillers kunnen helpen bij gezichtsverlies zijn: 

  • Accentueren van kaaklijnen;
  • Wegnemen van kringen en schaduw onder je ogen;
  • Herstel van volume in lippen en vormen van lipcontour;
  • Het ophalen van je gezicht door vulling van marionetlijnen en neusplooien.

 

Naaldloos aanbrengen van fillers

Het aanbrengen van fillers kan compleet zonder naald. Deze naaldloze fillertechniek is speciaal ontwikkeld voor het aanbrengen van fillers voor volumeherstel. De techniek geeft een mooi egaal resultaat doordat de filler direct wordt verspreid onder de huid. Bij ESTIQ zijn we gespecialiseerd in het naaldloos aanbrengen van fillers met hyaluronzuur. We geven uitgebreid antwoord op al je vragen die je hebt over het herstel van je gezichtsvolume. Of het nu is met een passende bindweefselmassage, huidverzorgingsproducten of behandeling met PlasmaLifting of fillers. In alle gevallen geven we je een advies op maat.

1
Advies nodig?
Welkom bij ESTIQ. Waarmee kunnen we je helpen?
Powered by