Estiq Med-Mesopeel.

Een intake gesprek voor een  Med-Mesopeel is verplicht. Dit komt omdat Med-Mesoestetic een medisch merk is met sterke ingrediënten waarbij soms ook een voorbehandeling nodig is. Ook kunnen we zo samen kijken naar uw huid en welke Med-Mesopeel het beste aansluit om de beste resultaten te behalen. Het intake gesprek is uiteraard kosteloos.

Advanced facial treatments

Estiq Med-Mesopeel

Met een medische peeling zorgen we voor het verwijderen van de dode huidcellen en stimuleren we intensief de celvernieuwing. Hierdoor wordt de opname van de actieve werkstoffen enorm verbeterd en krijgt de huid weer een frisse en gezonde uitstraling.

Er bestaan verschillende soorten en de peelings werken op verschillende lagen in de huid.

Een medische peeling wordt toegepast bij acne, acne littekens, grote poriën, rimpels, beschadigingen door zonlicht en oppervlakkige pigmentafwijkingen. De peelings zijn op basis van zuren, maar wel natuurlijk van aard. Werkzame stoffen in peeling zorgen ervoor dat de binding tussen de dode huidcellen aan het huidoppervlak worden verbroken, zodat de bovenste huidlaag verweekt.

ESTIQ - Tanden bleken het grote verschil in kleur

Hierdoor schilferen dode huidcellen af en worden de jonge huidcellen daaronder zichtbaar.

Aangezien door de afschilfering de bovenste huidlaag dunner wordt, wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen op een veilige manier gestimuleerd en versneld.

Afhankelijk van uw huidconditie, huidklacht en huidtype zal de huidspecialist  bepalen welke peeling voor uw huid geschikt is. De MeD-Mesopeel bevatten geen parabenen en zijn geschikt voor zowel lichte als donkere huidtypen. Om het verwachte resultaat te bereiken is het aan te bevelen om

Med-Mesopeel in kuurverband te ondergaan. Afhankelijk van indicatie en peeling zijn er gemiddeld 4 tot 6 peeling behandeling nodig.

Estiq Med-Mesopeel

F.A.Q. | Advanced facial treatments

Estiq Med-Mesopeel

Voorbereiding

Het is belangrijk om in de weken voorafgaand aan een chemische peeling de huid op een milde wijze voor te bereiden op deze behandeling. Kom daarom gerust langs bij ons in de salon voor een gratis consult om advies te krijgen over de geschikte voorbereidende thuisproducten voor uw huid.

De behandeling van de Med-Mesopeel bij Estiq in Almere en Bussum

De specialist begint met het reinigen van uw huid. Vervolgens wordt de peeling met een gaasje aangebracht, dit kan 1 of meerdere lagen zijn, hangt van de huidconditie af. Tijdens het aanbrengen van de peeling ervaart u paar minuten lang prikkelend gevoel. Optioneel wordt Retinol, oftewel vitamine A aangebracht om het effect te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Tot slot wordt er nabehandelingscrème en SPF 50 aangebracht.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood, voelt trekkerig aan en er kan een lichte zwelling optreden. Bij een diepere peeling ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan 5 tot 10 dagen aanhouden. Meestal begint de schilfering rondom de mond, kaaklijn en wangen. De voorhoofd vervelt meestal als laatst of helemaal niet. Vervelproces is een normaal reactie van de huid, omdat de oude huidcellen zicht loslaten. Er worden nieuwe huidcellen aangemaakt. Het is heel belangrijk dat er niet wordt getrokken aan de velletjes, i.v.m. kans op littekens.

De huid moet na de behandeling en tijdens de gehele kuur goed beschermd worden tegen de zon met een SPF van 50 of hoger om pigmentvlekken te voorkomen. U mag 48 uur na de peeling niet zweten, heet douchen en sauna vermijden.

Nazorg

Aan het eind van de behandeling zal de huidtherapeut u de benodigde maatregelen geven ter verzorging van uw huid tijdens het genezingsproces.

Voor een goed verloop van de behandeling en een optimaal resultaat is het belangrijk dat de instructies goed worden opgevolgd.

1
Advies nodig?
Welkom bij ESTIQ. Waarmee kunnen we je helpen?
Powered by