7 tips voor witte tanden met kerst

Met kerst wil je graag lekker eten en drinken. Om je tanden zo wit mogelijk te houden hebben we 7 tips voor je op een rijtje gezet. Zo blijven je tanden wit!

Instant Beauty

Blog – Witte tanden.

December is de maand dat je lekker wilt eten en drinken. In veel gevallen is het eten vol met kleur. De meest smaakvolle drankjes hebben ook vaak een donkere kleur. Al deze kleuren kunnen een aanslag geven op je tanden. Om deze aanslag zo veel als mogelijk te voorkomen hebben we een aantal tips voor je. Wanneer je deze tips volgt, heb je een heerlijke kerst en na afloop nog steeds een gezond wit gebit.

 

1. Kijk uit met zuur
Vermijd zure voedingsmiddelen of drankjes voor het slapen gaan. Het veroorzaakt slijtage aan je tandglazuur. Ook kunnen je tanden geel worden. Wanneer je gaat slapen is het dus niet verstandig om sinaasappel te eten of frisdrank te drinken.

2. Kies voor chocolade
De meest heerlijke desserts kun je het beste met chocolade eten. In tegenstelling tot snoep, fruitgums en koekjes. Deze blijven aan je tanden plakken. Dit tandplak is wat je tandglazuur aantast. Dus snoep maar gerust wat extra chocolade, je tanden blijven er wit door! 

3. Eindig met kaas
Wanneer je nog gezellig aan tafel zit kun je niet direct je tanden gaan poetsen. In dat soort gevallen is het goed om je maaltijd te eindigen met een kaasplankje. Da’s niet alleen gezellig, maar ook nog een goed om je tanden te beschermen. Wanneer je niet van kaas houdt kun je ook gewoon een glas water drinken. Een afsluiting met een suikervrije kauwgom is ook aan te raden. 

4. Vermijd donkere drankjes
Wanneer je tijdens kerst veel donkere frisdranken zoals cola drinkt kunnen je tanden meekleuren. Rode wijn, thee en koffie zijn ook niet goed om de kleur van je tanden wit te houden. Je kunt besluiten deze dranken natuurlijk helemaal niet meer drinken. In veel gevallen is dat niet nodig. Consumeer met mate en spoel na afloop met water. Hierdoor neutraliseer je de verkleurende werking. Drink zoveel mogelijk natuurlijke sappen (niet te zuur). Maar ook melk en uiteraard water zijn drankjes waar je tanden vrolijk van worden! 

5. Verstandig poetsen
Alleen 3x per dag tanden poetsen is niet voldoende. Het is belangrijk om goed te poetsen. En met goed bedoelen we ook tenminste een poetsbeurt van 3 minuten. In deze tijd heb kun je alle tanden en kiezen goed schoon krijgen. De tandpasta maakt je tanden niet witter. Het versterkt je tandglazuur. Hierdoor heb je een betere bescherming tegen verkleuring van je tanden. 

6. Kies je juiste borstel
In veel gevallen is een borstel met een gemiddelde hardheid voldoende voor de meeste mensen. Wanneer je gevoelig tandvlees hebt kun je een meer flexibele borstel gebruiken. Denk eraan om je borstel in ieder geval elke twee maanden te vervangen. 

7. Spoelen met peroxide
Je kunt je poetsroutine voor het slapen gaan uitbreiden door te spoelen met waterstofperoxide. Meng een klein beetje peroxide met een ruime hoeveelheid water. Vervolgens kun je de oplossing gebruiken als mondspoeling na het poetsen. Dit doodt de bacteriën en voorkomt tandplak. Beperk deze spoeling tot maximaal 2x per week.

Wanneer je ondanks deze tips toch wittere tanden wilt hebben wij nog een laatste tip. Kom naar ESTIQ! Wij geven je een kleuranalyse en bepalen samen met jou de beste behandelijk. Nu of in het nieuwe jaar staan we voor je klaar. Maak een afspraak en laat je tanden stralen!

1
Advies nodig?
Welkom bij ESTIQ. Waarmee kunnen we je helpen?
Powered by